Trinaest najdepresivnijih mjesta u Hrvatskoj

Bol na Braču plaža Zlatni ratTuga, čemer, očaj, bol, pa i smrt. Znate li koja su najdepresivnija mjesta u Hrvatskoj? Biste li živjeli u njima?

Kad bi sudili samo po imenu, u ovih trinaest naselja u Hrvatskoj ne bismo htjeli živjeti. Idemo redom.

 

 12. i 13. Tužno i Cerje Tužno
Ovo su dva susjedna sela u Varaždinskoj županiji, Cerje Tužno je manje (ima 182 stanovnika), dok u Tužnom živi 1.015 stanovnika.

 11. Tugonica
Pored Marije Bistrice nalazi se Tugonica – mjesto s 578 stanovnika. Ako za kupanje postoji kupaonica, za spavanje spavaonica, onda je za tugu – Tugonica.

 10. Čemernica
Na grad Viroviticu naslanja se ovo mjesto sa 653 stanovnika kojem je u nazivu čisti jad odnosno čemer.

 7., 8. i 9. Radočaj, Radočaj Brodski i Radočaji
Na očaj i uz to još i rad asociraju nas ova tri mjesta. Radočaj se nalazi u općini Vrbovsko u Primorsko-goranskoj županiji i jedino je u ovoj listi bez ijednog stanovnika. Rad i više od jednog očaja nalazi se u općini Generalski Stol, a ima 77 žitelja. Radočaj Brodski se nalazi pored Delnica i u njemu živi 40 stanovnika. Izgleda da rad i očaj nisu pretjerano privlačni za život ljudi.

 6. Tihočaj
Tihi očaj nam se čini malo gori od radnog očaja jer je rad sam po sebi lijek protiv tjeskobnih osjećaja, a očajavanje u tišini je – brrrr. Smješten je u općini Jastrebarsko, a broji –  ni manje ni više – 3 stanovnika. Muškaraca ima dvostruko više nego žena.

[adrotate group=”1″]

 5. Mala Mučna
Mala Mučna (81 stanovnik) se nalazi u blizini Koprivnice. Zasjenjuje ju, a tko drugi nego:

 4. Velika Mučna
Ako je nešto mučno, i još k tome veliko, onda zaslužuje visoku poziciju na našoj listi. Velika Mučna se nalazi blizu Koprivnice, a ima 339 stanovnika.

 3. Bol
Da, ovo je sigurno najpoznatije od svih mjesta s ove liste koje  nas reklamira po cijelom svijetu. Bol je, svi znamo, na otoku Braču, u njemu živi 1.609 stanovnika, a sliku jedne od najpoznatijih plaža imamo pred očima.

 2. Krvavac
I tuga i čemer i očaj i mučnina, pa i bol, sve je to nepoželjno, ali kad dođe do krvi, asocijacija nam je uglavnom takva da smo Krvavac pored Metkovića s 577 duša stavili na visoko drugo mjesto.

 1. Smrtić
Ovo je apsolutni pobjednik. Ime govori sve, a samo da napomenemo da u selu između Okučana i Nove Gradiške itekako ima života – 292 žitelja nemaju baš nikakvih problema što je njihovo mjesto  nazvano prema sablasnom žetalacu.

Koje popuste možete ostvariti prilikom vožnje autobusom? Što ako ne iskoristite povratnu kartu? Provjerite u članku Popusti na putovanje autobusom

Ne vidite cijenu autobusne karte?

Korisni savjeti za putovanje autobusom

Izreke, misli, aforizmi i puno Murphyjevih zakona o putovanju

Vicevi o putovanju

Izazov: možete li točno odgovoriti na ovih 12 pitanja o Hrvatskoj? Kviz Hrvatska