Ne kupujte kartu u tramvaju! Evo zašto…

ZETOd 1. srpnja ZET uvodi kartu od 7 kuna. Ta karta će vrijediti za  vožnju od 60 minuta unutar jedne tarifne zone.  Postojeća, od 4 kune za 30-minutnu vožnju i dalje će se prodavati.

Nova karta od 7 kuna moći će se kupiti i elektroničkom karticom, no i tu ima kvaka: putnik PRIJE prislanjanja kartice mora odabrati kupnju karte za 60 minuta. U protivnom će mu uređaj naplatiti uobičajenu kartu od 10 kuna. Prednost elektroničke karte je što vrijedi za bilo koji smjer putovanja (papirnata karta vrijedi samo u jednom smjeru).


Ne propustite jedinstvenu priliku u 2021. >>>Cijene ljetovanja u Hrvatskoj snažno pale! Provjerite ponudu i rezervirajte odmah!


Ovo nije još jedan članak o štednji s glupim ili iritantnim savjetima tipa 'prilikom kupanja koristite ciglu u kadi kako bi se prije napunila'. Trikove ovog vodiča možete primjeniti odmah >>>Kako uštedjeti bez odricanja: primijenite ove mjerljive trikove odmah


Vozači u tramvaju prodavat će isključivo kartu od 15 kuna koja će  vrijediti 90 minuta unutar jedne zone u jednom smjeru.

Inače, kazna za vožnju bez karte je 250 kuna ako se plati na licu mjesta. Ako se kazna plati u roku 8 dana, potrebno je platiti 333 kune kazne i 200 kuna trošak prekršajnog postupka.

Ako mislite da bi ove informacije mogle koristiti i Vašim prijateljima, podijelite ovaj članak na društvenim mrežama.

Koje popuste možete ostvariti prilikom vožnje autobusom? Što ako ne iskoristite povratnu kartu? Provjerite u članku Popusti na putovanje autobusom

Ne vidite cijenu autobusne karte?

Korisni savjeti za putovanje autobusom

Izreke, misli, aforizmi i puno Murphyjevih zakona o putovanju

Vicevi o putovanju

Izazov: možete li točno odgovoriti na ovih 12 pitanja o Hrvatskoj? Kviz Hrvatska