Besplatne vožnje vlakom od 15. do 31. prosinca

Vlak na mostuOd 15. do 31. prosinca 2019. godine vožnja vlakom od Bjelovara do Zagreba bit će besplatna za sve putnike. Povod ovom čašćenju je otvorenje nove pruge na relaciji Sv. Ivan Žabno – Gradec čime će se putovanje od Bjelovara do Zagreba skratiti na jedan sat i 10 minuta. Dosad je za ovu avanturu trebalo 2 sata, pa se radi o značajnoj uštedi vremena. Smanjit će se i cijena karte za nekih 10 – 25 %, budući da je i kilometraža manja.

U nekoj perspektivi (kad se izgradi drugi kolosijek na relaciji Dugo selo – Križevci) trajanje vožnje vlakom smanjit će se na otprilike 50 min. Usporedbe radi, automobilom treba oko 1 h i 15 min, a autobusom oko 1 h i 45 min do 2 h.  Ako se baš zainatite i uputite se pješke – trebat će vam oko 16 sati, dok ćete na cilj biciklom doći za otprilike 6 sati.

Što je u ovoj vijesti pozitivno?

  • izgrađena nova pruga
  • skraćenje vremena vožnje za 50 minuta
  • smanjenje cijene karte
  • promotivnih petnaestak dana besplatne vožnje

A što je onda negativno?

  • žalosno i sramotno to što se u gotovo trideset godina hrvatske samostalne države tek sad uspjelo izgraditi novih nevjerojatnih 12,2 (!!!) km pruge, a i to je s 85 % udjela financirala Europska unija
  •   ukupna duljina mreže pruga i dalje je manja u odnosu na 1989. godinu

Podijelite sa svojim prijateljima ovaj članak ako Vam se sviđa. Ako Vam se članak ne sviđa, svejedno ga podijelite – ali sa svojim neprijateljima.

Koje popuste možete ostvariti prilikom vožnje autobusom? Što ako ne iskoristite povratnu kartu? Provjerite u članku Popusti na putovanje autobusom

Ne vidite cijenu autobusne karte?

Korisni savjeti za putovanje autobusom

Izreke, misli, aforizmi i puno Murphyjevih zakona o putovanju

Vicevi o putovanju

Izazov: možete li točno odgovoriti na ovih 12 pitanja o Hrvatskoj? Kviz Hrvatska