APP Požega

APP d.d. – Autoprometno poduzeće d.d. – tvrtka je za prijevoz putnika i robe. Članica je Arriva grupe.

Adresa: Industrijska 14

HR- 34000 Požega

Kontakt telefoni:
Požega: 060 330 330
Slavonski Brod:  060 310 310
Nova Gradiška: 060 323 323
Pakrac: 034 411 344
Osijek: 060 353 353

 

APP upravlja s pet autobusnih kolodvora: 

Na poveznicama iznad možete pronaći pretraživati linije, i dobiti informacije za cijene mjesečnih autobusnih karataradno vrijeme blagajnepopusti za studentecjenikonline karte i drugo.
Informacije o redu vožnje i cijenama karte – vozni red:

Kliknite ovdje ako želite saznati više o tvrtki APP

Počeci APP d.d. svoje početke bilježi 1946. godine, kada je u Požegi osnovana Autostanica u sastavu Slavonskog Autopoduzeća u Osijeku čime je započet organizirani cestovni prijevoz putnika prema drugim mjestima u Slavoniji koji se obavljao kamionima prilagođenim za prijevoz putnika.

Dvije godine kasnije, 1948. godine Autostanica postaje samostalna, te dobiva ime Kotarsko autosaobraćajno poduzeće Slavonska Požega, te je po prvi put otvorena redovna linija Požega – Zagreb.
Krajem pedesetih godina prošlog stoljeća poduzeće mijenja naziv u Autosaobraćajno poduzeće Slavonska Požega, te pod poznatom kraticom ASP posluje sve do 1995. godine.

U navedenom razdoblju poduzeće se od malog lokalnog prijevoznika etabliralo u vodeće ime u prijevozu putnika i robe na području bivše Jugoslavije, te je proširilo poslovanje i izgradilo autobusne kolodvore u Požegi i Novoj Gradiški kao i vlastiti servisni centar u Požegi.

Promjene u političkom i gospodarskom životu, raspad Jugoslavije i rat u Hrvatskoj znatno su utjecali na poslovanje ASP-a u početku devedesetih godina prošlog stoljeća, što je rezultiralo i velikim teškoćama u poslovanju, pa i otvaranju stečaja 1992. godine, koji je rekordno brzo završen iste godine, te je poduzeće uz organizacijske i tržišne promjene nastavilo poslovati. Jedna od organizacijskih promjena bilo je i napuštanje sektora prijevoza roba, odnosno teretnog prometa pa se poduzeće od tada ne bavi navedenom djelatnošću.

Kako je novi Zakon o trgovačkim društvima nalagao, poduzeće se 1995. godine uskladilo s istim, te biva ustrojeno kao dioničko društvo sa svim pripadajućim organima i načinom poslovanja kao i s novim imenom Autoprometno poduzeće d.d. Požega, poznato pod kraticom APP.

Od navedene godine društvo se prilagodilo tržišnom načinu poslovanja te bez velikih pretvorbenih promjena, kao u ostalim poduzećima, započinje rast koji ga je u sljedećih 10 godina ponovo doveo u sam vrh prijevoza putnika u Republici Hrvatskoj.

Uz osnovnu djelatnost svog poslovanja, javni prijevoz osoba u javnom linijskom i povremenom cestovnom prijevozu, kako domaćem i međunarodnom, APP d.d. obavlja i turističke usluge (prodaja turističkih i putnih aranžmana, iznajmljivanje, autobusa, prodaja avionskih karata, te razne druge turističke usluge…), trgovinu, te servisne usluge gospodarskih vozila u vlastitim servisnim radionicama u Požegi i Slavonskom Brodu, ukupne površine preko 20 000 m2.
Većinski vlasnik APP-a d.d. bila je tvrtka Autotrans d.o.o. iz Rijeke. Vozni park broji  160 autobusa renomiranih svjetskih proizvođača, kao što su Setra, Mercedes, MAN, Neoplan i Iveco.
Autobusima tvrtke godišnje se prijeđe preko 11.000.000 kilometara u svim oblicima cestovnog prijevoza. 

Web stranica: APP

Koje popuste možete ostvariti prilikom vožnje autobusom? Što ako ne iskoristite povratnu kartu? Provjerite u članku Popusti na putovanje autobusom

Ne vidite cijenu autobusne karte?

Korisni savjeti za putovanje autobusom

Izreke, misli, aforizmi i puno Murphyjevih zakona o putovanju

Vicevi o putovanju

Izazov: možete li točno odgovoriti na ovih 12 pitanja o Hrvatskoj? Kviz Hrvatska